Трима от младите таланти на подвизаващия се в Югоизточната В група Спартак Пловдив са в полезрението на италианския  Сиракуза. Третодивизионният тим от остров Сицилия е набелязал  16-годишния офанзивен халф Динко Михайлов, 18-годишния нападател Росен Колев и 22-годишния офанзивен халф Димитър Юруков.

Представители на италианците са наблюдавали на живо изявите на  младоците по време на две срещи тази есен, като едната е двубоят от турнира на за Купата на АФЛ срещу Марица Пловдив, спечелен с 5:1 от "гладиаторите". Във въпросния мач срещу градския  съперник роденият в град Кричим Димитър Юруков, който е и  звездата на "синьо-белите", откри резултата.

Според запознати  главната цел на двете визити на италианците е Динко Михайлов.  16-годишният кадър на Спартак, който изкара миналия сезон в  академията на Ботев Пловдив, е познат с качествата си на Апенините, защото три последователни лета проведе подготовка с гранда Интер Милано. Преди 2 години пък травма му попречи да  осъществи трансфер в академията на испанския Майорка, където  изкара двуседмични проби.

По време на мачовете хората от  Сиракуза са останали впечатлени и от Колев, и Юруков. Очаква се  до зимата италианците да решат дали да привлекат поне един от  тримата. /БТА