Футболистите на Марица Пловдив призоваха кмета на район Северен Ральо Ралев да се оттегли от клуба. Това стана ден след проведеното общо събрание на "жълто-сините".

На него Ральо Ралев бе избран в управата на клуба. В знак на несъгласие играчите бойкотираха съботния мач с Миньор в Раднево за първенство на Югоизточната "В" група.

Ето и декларацията от футболистите от представителния отбор на ФК Марица:

Уважаеми привърженици на Марица,

всички футболисти от мъжкия отбор изразяваме своето недоумение от това, че не бяхме приети като членове на провелото се преди дни Общо събрание на клуба. Питаме се до кога този клуб ще тъне в кал, до кога ще бъдем оплювани? Колко време ще бъдем разигравани? Не смятате ли, че това е подигравка с нас? Считаме, че кмета на район Северен Ральо Ралев злоупотребява с положението си, като вместо да изпълнява поетите задължения се стреми да разбие отбора, заедно с Христо Николов. Питаме от кога не сте идвали на стадиона? Бихме искали да попитаме г-н Николов къде е отборът старша възраст? Защо момчетата от този отбор дойдоха за последния си мач без екипи и топки и се наложи ние да ги обличаме. Те са деца.

Г-н Ралев, в момента в клуба иска да влезе голяма фирма "Белла България". Част от клуба иска да бъде уважаваният от всички доц.Йорданов, както и други достатъчно познати на обществеността хора. Те не могат да бъдат сравнявани с вас. Вие и хора близки до вас разбихте отбора граден през последните две години. През тях ние се опитахме да вдигнем отбора на крака и почти успяхме, но вие се опитвате да съсипите всичко градено до тук. Веднъж вече това се случи, сега се прави втори опит. Г-н Ралев, призоваваме ви да се оттеглите и да оставите ДМарицаУ на мира. Не правете предизборна кампания с клуба. Ние няма да позволим това. Заявяваме, че сме готови да предприемем и протестни действия, ако това се наложи. Целият отбор застава зад хората отхвърлени на провелото се преди дни събрание./БТА