Страхотен футболен празник подготвя ръководството на Ботев Пловдив по повод завръщането на най-стария клуб в страната в професионалния футбол. Той ще започне преди началото на последния мач от сезона, в който „канарчетата” посрещат Нефтохимик на 5 юни. На терена на стадион „Христо Ботев” ще се появи съзвездие от популярни личности, които ще направят благотворително шоу за публиката.

С организацията на събитието са се заели ръководството на Ботев и пловдивското представителство на женската международна благотворителна организация „Зонта клуб”.

Завръщането на легендарния „жълто-черен” клуб сред професионалистите ще бъде уважено, както от голям брой лица от шоубизнеса и обществения живот в страната, така и от много известни играчи от близкото и по-далечно минало на Ботев и българския футбол.

Програмата започва с благотворителен мач между сборен отбор на артисти, журналисти и общественици, които ще опитат да се противопоставят на големите майстори от златното поколение на Ботев от 80-те години, чиято сила са изпитвали редица европейски отбори начело с Барселона и Байерн Мюнхен.

Веднага след това на терена излизат сборен тим от ветерани на България отново срещу формация от ботевисти, предвождани от Костадин Видолов. Този двубой ще бъде и бенефис за настоящия старши треньор на „канарчетата”, който ще събере някои от най-близките си приятели във футбола на своя прощален мач.

Демонстративните мачове започват в 16.30 часа, а официалната среща между Ботев Пловдив и Нефтохимик е с начало 18.00 часа. Билетите за шоуто са на цена от 4 лева, като половината от приходите ще бъдат използвани за благотворителни цели от „Зонта клуб Пловдив”.

Ръководството на Ботев ще обяви имената на всички участници в проявата на 18 май/сряда/. До тогава всички поканени трябва да потвърдят окончателно присъствието си.