БФС отнема 3 точки от актива на ПСФК Черноморец Бургас, който се състезава в Югоизточната "В" група. Това стана след писмо от централата на БФС с изх. номер II-МО-33. ФИФА е разпоредила точките да се отнемат на основание на искането на кредитора Педро Монтейро-Педриня от Португалия.

Решението на ФИФА, препратено до БФС, днес беше сведено до Зоналния съвет на БФС в Пловдив, който го обяви на съвещанието на отборите от трета дивизия.

В писмото се уточнява, че ако Черноморец Бургас не уреди взаимоотношенията си с Педро Монтейро, следващото наказание ще е изваждане на отбора в по-долна група.

След есенния дял от първенството Черноморец имаше 18 точки и заемаше 13-о място. Тимът запазва позицията си, но ще стартира пролетта с 15 след санкцията.

На 37 години Педриня вече е прекратил кариерата си. Той пристигна в Бургас през януари 2010-а година по настояване на тогавашния треньор Красимир Балъков. Педриня тогава е на 32 години и подписва за 2 сезона. Договорът му е на стойност 180 хиляди евро за целия срок или по 90 хиляди евро на година. През декември същата година той напуска отбора.

Към края на 2014-а година акулите са дължали на Педриня 56 314 лева, които през 2015-а са намалели, но крайно минимално./БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS