Феновете на Етър Велико Търново призоваха местната власт да започне да изпълнява поетите към клуба ангажименти, и да осигурят финансирането му.

Етър спечели Северозападната В група, и от следващия сезон отново ще е сред професионалистите.

Ето и какво пише в отвореното писмо на феновете:

"Отворено писмо 
от ФЕН КЛУБ ЕТЪР Велико Търново 

След вчерашната чудесна победа и завръщането на Футболен клуб ЕТЪР Велико Търново там където му е мястото, а именно в професионалният футбол, ние привържениците на ФК ЕТЪР Велико Търново сме силно притеснени от факта, че до този момент няма ясна визия и яснота по какъв начин ще става финансирането и издръжката на отбора през следващата година. Силно се надяваме Кметската институция и Общинският съвет да изпълнят поетите си ангажименти от предизборната кампания и да осигурят финансова рамка с която да се гарантира спокойна и сигурна работа на спортно-техническият екип, треньорският щаб и футболистите през следващият сезон. 
Треньор на отбора сега е един от най-добрите специалисти в България с доказан опит и успехи в страната. Към него НЕ е проявено нужното внимание и заинтересованост за развитието на отбора в бъдеще, въпреки че той е име което е чест да работи във всеки един клуб в страната. ФЕРАРИО СПАСОВ доказва, че е най-доброто което се е случвало в този клуб от много години насам - това е човека който има ясната визия и възможности да утвърди отбора и да налага и развива млади играчи от Великотърновската футболна школа. Познанията и възможностите му са богатство което не може да се пропилее с лека ръка и за което ние сме готови да се борим с всички средства ДОКРАЙ .... 
Недоумение в нас буди и факта, че градоначалниците на други много по-малки и скромни общини правят всичко възможно за подпомагането и развитието на този спорт и са в постоянен контакта с клубовете си, а тук това липсва. 
Кметовете на Враца, Свищов, Павликени, Монтана са винаги зад своите отбори и правят всевъзможни неща само и само да постигнат успехи - справка К.Каменов и "Ботев" Враца. Клубът ни направи невъзможното и се пребори с всички за да се класира първи, НО има мъгливо бъдеще - няма ги разговорите и подкрепата, която му е необходима за едно съществуване и достойно представяне в Професионалния футбол. 
Ние привържениците на ФК ЕТЪР Велико Търново твърдо заставаме зад треньорският щаб в лицето на ФЕРАРИО СПАСОВ и настояваме да се вземат спешни мерки за продължаване работата му във Футболен Клуб ЕТЪР Велико Търново. Време няма, трябва да се стартира подготовката на отбора за новия сезон, което обаче е невъзможно без твърдо гарантирана финансова рамки и ангажименти от страна на Кмета и Общината към клуба. 
Надяваме се това да се случи преди да е твърде късно и клуба да престане да функционира поради несигурността в своето бъдеще и невъзможност за провеждане на подготовка."