Георги Василев и Етър се разделят по взаимно съгласие на двете страни, съобщи президентът на клуба Александър Нанков пред "sport-vt.com". Наставникът вече бе обявил, че ще остане само ако етърци влязат в „Б“ група и атакуват елита още този сезон. Великотърновският тим ще има нов старши треньор от понеделник, 29 юни, когато започва подготовка.

„Искам да изкажа моята благодарност към Георги Василев – един голям авторитет във футбола не само в България. Той дойде да помогне на Етър в труден момент. Неговото желание да гоним „А” група е неосъществимо в момента, така че пред нас вече има нови варианти за треньор. Името на новия наставник ще стане известно в понеделник”, заяви Александър Нанков. Той добави, че през тези 2 години всеки от треньорите е работил с идеята, че трябва да си спечелят всички мачове и да се гони първото място и благодари и на Сашо Ангелов, и на Калоян Чакъров и Георги Василев, като с всеки един от тях остават добри приятели.

Александър Нанков призна, че още няма яснота къде точно ще играе Етър. „Не знам повече от това, което се пише по медиите. Но по-вероятно се очертава да играем във „В“ група, след като не сме могли да вземем първото място, доколкото виждам от изявленията след Изпълкома. Така че започваме подготовка с идеята за „В“ група, но ако ни поканят – имаме готовност и ще форсираме нещата за „Б“ група.

Изчакването беше сериозен проблем, тази неизвестност не е приятна за отборите. Така или иначе ние започваме и работим по организацията. Пак казвам, почваме с нагласа за „В“ група, но имаме готовност и за втория ешелон, така че нямаме проблем в това отношение”, поясни клубният президент.

Водят се разговори с кандидати за треньорския пост и до понеделник името му ще е ясно. Новият треньор ще изведе отбора за първата тренировка.

Александър Нанков призна, че не е изключено Бончо Генчев да стане изпълнителен директор на „виолетовите”, но това зависи от самия него и от разговорите му с кмета Даниел Панов, затова не иска да изпреварва събитията. „Искам да бъда докрай коректен с Бончо Генчев и неговите задължения към Локомотив ГО. Чисто юридически той трябва да си приключи неговите задължения там. Мога само да кажа, че желанието ми е да работя със специалист като него, бих бил много доволен”, призна г-н Нанков. Ако Бончо Генчев стане шеф в Етър, той ще получи цялата изпълнителна власт и ще води разговорите с треньори, футболисти и т.н., като Александър Нанков занапред няма да се занимава със спортно-техническите въпроси. Това обаче е въпрос, който ще се обсъжда в следващите дни и при всички случаи до понеделник също ще има отговор.