Мажоритарният собственик на Ботев Пловдив Цветан Василев гарантира финансово спокойствие на отбора за „Б” група. Благодетелят на „канарчетата” е уверил съвета на директорите, че ще разполага с бюджет по-висок от този на част от отборите в елита.

Банкерът ще осигури около 3 милиона лева за следващия сезон, половината, от които отиват за ремонт на стадион „Христо Ботев” и детско-юношеската школа. Първият етап реконструкцията на „Колежа” ще погълне 1 милион лева, като целта е в близко бъдеще той да отговаря на изискванията за лиценз за УЕФА.

До 10 дни започват и преговорите с настоящите футболисти за професионални договори. От щаба на „канарите” обаче заявиха, че ще запазят в тайна до лятото с кои играчи са се обвързали и с кои не.

300 хиляди лева отиват в школата, която ще се радва на особено внимание и в бъдеще. Заплатите на треньорите в нея ще бъдат увеличени, а децата се освобождават от месечните такси. Ръководството на „жълто-черните” вече подписа договор с 3 близки до Пловдив села – Катуница, Куртово Конаре и Войводиново, чиито терени ще се ползват като база за ДЮШ.