"Важни са трите точки от този мач, който трябва да забравим бързо и да гледаме напред", това заяви старши треньорът на врачанския Ботев Атанас Джамбазки минути след четвъртата поредна победа на своя тим от началото на Северозападната В група. Врачани биха с минималното 1:0 в Габрово местния "Янтра" и са едноличен лидер на върха с 12 точки и голова разлика 17:0 преди изигравенето на останалите мачове от 4-ия кръг в неделя.

„Предупредих футболистите си, че Янтра е домакински отбор и ще се опита да ни затрудни максимално. Създадохме доста положения, но реализирахме само едно... Имам какво да кажа на футболистите, но това ще стане във вторник на тренировката. Бързо трябва да забравим този мач. Важното в него са трите точки", заяви Джамбазки.

Старши-треньорът на Ботев допълни, че има претенции към отсъжданията в мача: "Имам претенции към страничния съдия, който през първото полувреме вдигна 2-3 спорни засади. Моите футболисти ми казаха, че голът, който не зачетоха за нас, е бил редовен. Може би от телевизионното предаване това може да бъде доказано... Все пак работата на футболистите е не да спорят със съдията, а да играят. Ние от скамейката също се подведохме по това, но... сигурно е имало защо. Който е гледал мача, е видял основателни ли са претенциите ни!"

Джамбазки допълни, че с един ранен гол трите точки биха били постигнати доста по-лесно: "Имахме добри флангови атаки. Трябваше да вкараме още един гол и домакините щяха да спрат със съпротивата".