Североизточната В група може да продължи с 12 отбора през пролетния дял, след като един клуб преустанови участие, а други два са пред отказване заради финансови проблеми, обяви за БТА председателят на Зоналния съвет на БФС във Варна Благой Калфов:

„Рапид Дивдядово (Шумен) се обедини с Шумен 2010, като мъжката селекция и юношите (старша възраст) на този клуб спират участието си. От Рапид продължават в първенството юношите (младша възраст) и детската формация.“

„Нямаме писмено становище от Ботев (Нови Пазар), че ще се откажат. Но в устен разговор те ни известиха, че няма да започнат пролетния дял на първенството“, каза още Калфов. Ботев (НП) има едва 2 точки от 14 изиграни мача през есента.

„Сложна е ситуацията и с отбора на Преслав. Техен представител ни уведоми, че на 9 март има сесия на тяхната община. И на нея трябва да бъде гласувана субсидията за спорта, на която разчита и местният футболен клуб. Ако Преслав не получи пари от градската управа, те също нямат други варианти за финансиране и ще преустановят участие“, заяви още шефът на БФС-Варна.

В Преслав обаче може да се окаже, че пари ще има само за една от формациите. И тъй като по Наредба няма как да продължи мъжки отбор без работеща школа, то в старата столица най-вероятно ще жертват мъжкия тим, за да останат детските и юношеските отбори.

Първият пролетен кръг, предвиден за идния уикенд в Североизточната В група, беше отложен. От една страна времето все още не е благоприятно, а от друга - доста клубове имат проблеми с финансирането.

В зоналната група за юноши (старша възраст) ще се играят три мача, а два са отложени заради зимните условия. Няма да се играят срещите Преслав - Шумен 2010, както и Доростол Силистра – Добруджа Добрич.

Иначе Калфов даде много добра оценка на провелите се семинари за делегати и съдиите, които ръководят мачовете. При реферите имало теория и покриване на физически норматив, където всички се представили много добре.