Дунав победи Провадия със служебното 3:0 в мач от 22-ия кръг на Североизточната "В" група.

Двубоят така и не започна, след като последният във временното класиране не пристигна на Градския стадион в Русе. Стана ясно, че провадийци дори не са тръгнали към дунавския град, без обаче да уведомят някого за това. След множество опити на служебните лица, делегатът Веселин Василев и ръководството на "драконите" да се свържат с тях, това се случи едва около 30 минути преди предварително обявеният начален час на срещата - 15:00 часа.

Това е вече рецидив за отбора на Провадия, припомниха присъстващите, тъй като през сезон 2012/2013 той отново "пропусна" да пътува до Русе. Така на главния съдия Мартин Щерев остана единствено да изчака регламентираните 30 минути и в 15:30 ч. да свири край на мача.

"Жалко е, че се случва нещо подобно. Феновете се бяха подготвили за празник. Времето също е хубаво. Така щяхме и да се настроим още по-позитивно за предстоящия важен мач на момичетата от Дунав 8806 в 1/2-финалната серия от плейофите на НБЛ от 18:00 часа", коментираха присъстващите, сред които бяха народният представител Свилен Иванов, кметът на Русе Пламен Стоилов, един от заместниците му Иван Григоров. 

Така те се отправиха от рано към залата в квартал "Здравец", за да подкрепят "сините феи".

След този мач отборът на Дунав продължава да води все по-убедително в класирането на Североизточната "В" група, като след 22 мача има актив от 64 точки и голова разлика 96:8. 

В следващия кръг "драконите" гостуват на Шумен на 18 април, събота, от 16:00 ч. на стадион "Панайот Волов".