Спортният директор на Локомотив София Кристиян Добрев коментира абсурдната ситуация в клуба и проблемите с финансирането.

„Чисто хронологично, за да се състои един мач за Купата на България трябва да се платят едни такси – съдийски, делегатски, за охрана, за линейка. Чакахме до малко преди мача, старши треньорът отиде да провери дали няма пари преведени по неговата карта, но такива няма. След изричното желание на президента на отбора гост мачът да се изиграе, той ще поеме разноските по мача“, коментира Кристиян Добрев в интервю за Gong.bg и продължи:

„Не знам защо се случва това, разходите за първия мач срещу Балкан Варвара ги поех аз. Вторият мач го покрива президентът на гостите. Това не може да бъде съществуване на нормален клуб. Дори в момента да сме във В група, това е Локомотив София. За българските стандарти – велик отбор с големи традиции. Най-малкото смешно е служители на клуба и президентът на гостите да покриват разноските по мачовете.“

„Моето възпитание не ми позволява да коментирам хора, които тук не присъстват. В случая ме питате за Петър Касев. От там нататък вие си отговорете кой какъв е и какво представлява. Аз ви казвам, че до момента какво е казал, не е изпълнил нищо. Нито към футболистите, нито към треньорите, нито към служителите, нито към работниците в клуба“, заяви още Кристиян Добрев и добави:

„Аз не виждам как ще продължи съществуването на клуба при положение, че не могат да бъдат покрити елементарни разходи. Какво да говорим за заплати, за премии на футболистите или за плащане на квартири на играчи, които не са от София. Има висящи сметки за ток, за интернет и за телевизия, които също не са платени. Сметките са много, а плащането засега липсва. Не мога да отговоря по каква причина.“

Петър Касев заяви в интервю за Gong.bg преди няколко дни, че е предоставил пълномощно на Добрев да тегли пари от сметка с наличност 360 хиляди лева.

„Държа да подчертая, че наистина имам пълномощно, но нищо друго. Проверих три пъти в банката – в сметката нямаше нищо. От банката ми казаха, че сметката е празна. Аз съм запознал собствениците каква сума трябва да бъде платена за мача. Те казаха: Да, ще бъде платено. После потърсиха пари от феновете, защото в предния мач по тяхна инициатива били събрали 1300 лева. Аз казах, че този, които се води собственик трябва да покрие разходите. Седим в омагьосан кръг, но реалността е такава“, каза още Добрев, а за цените на билетите заяви:

„Най-нормалното е президентът да ги определи. Не е нормално феновете да плащат разходите. Може да помогнат веднъж, но толкова. Локомотив София не е само първият отбор. Има служители, детско-юношеска школа. Има страхотни разходи и на трите елитни юношески групи, в които участваме. Тук говорим за никакви пари, а няма кой да ги плати. Не виждам как ще стане занапред.“

„Всеки път искам среща, но г-н Касев ми каза, че е в болница и след като излезе от болницата тази среща ще се осъществи“, коментира Кристиян Добрев и завърши:

„Не мисля да си подам оставката. Най-лесното е да си тръгна и да оставя някакви хора да дерибействат. Нека да бъда аз човекът, който в този момент милее за този клуб и не му е безразлично какво се случва. Докато имам възможност ще се боря. За мен е важно клубът да съществува, но не в сегашното положение. Това е агония.“