Защитникът Диян Дончев се завърна в родния си клуб Спартак Вн. Ветеранът с опит от "А" група и от чужбина е най-популярното име в селекцията на варненския тим. За последно Дончев игра в "Б" група с екипа на Доростол Силистра, съобщава официалният сайт на Спартак 1918.

21 футболисти участваха в първото занимание за 2011 г. под ръководството на Димитър Трендафилов. Другите нови имена в тима са млади играчи - вратарят Николай Радомиров, пазил за последно в Черноморец Балчик, атакуващият халф Симеон Ганчев, който е юноша на Спартак Вн и пристига от Макак, както и защитникът Боян Кулев от Доростол.

Варненският тим може да привлече още двама или трима играчи, след като премине арбитражната комисия на футболния съюз и стане ясно кои състезатели ще разтрогнат професионалните си договори. Футболистът с най-сериозен опит Боян Илиев ще изчака до края на седмицата дали ще получи оферта от чуждестранен клуб, но засега ще играе и напролет в Спартак Вн, уточниха от ръководството.

Футболистите днес получиха заплатите си и от 16-и ще бъдат на лагер край Варна. Предвидени са 9 контролни срещи, почти всички на терените в Албена. Последната част от подготовката ще премине на съоръжението с изкуствена настилка в Техническия университет, тъй като през този период ще се проведе рехабилитация на тревата на стадион "Спартак".

Тренировка направи възстановяващият се от контузия Димо Димов и той ще може да участва в мачовете напролет. Друг халф - Илчо Илчев, до края на седмицата ще бъде на индивидуален режим и от следващата се включва в групата. Той лекува футболна болест. Клубният лекар д-р Купенов обяви, че операцията на Васко Боев във Военномедицинска академия е успешна.

Полузащитникът скъса менискус и преди 3 дни бе опериран за втори път. Връзката на коляното е възстановена и Боев ще си почива няколко месеца. Дълго извън игра остава и Васил Фердинандов. След жестокото счупване в началото на сезона той има 7 пирона в крака и му предстои още няколко месеца рехабилитация.

Колорит на първата тренировка създаде група фенове. С димки, факли и възгласи играчите бяха привествани като стъпиха на терена на Спартак. Агитката обеща, че както през есента, футболистите ще имат пълна подкрепа в домакинствата и гостуванията.