С голове на Димитър Байрев и Атанас Курдов Ботев Пловдив се наложи с 2:0 над Арда Кърджали и запази аванса си от 5 точки на върха в класирането на Югоизточната В група. „Канарчетата” постигнаха десетата си победа в първенството пред повече от 5000 зрители на стадион „Христо Ботев”.

Гостите играха с човек по-малко повече от час, след като Веселин Ангелов бе изгонен за два жълти картона още в 30-ата минута. Ботев бе по-активният отбор през целия мач, но „канарчетата” срещнаха сериозна съпротива от Арда.

Резултатът откри Димитър Байрев в 37-ата минута. Плеймейкърът получи топката на дъгата на наказателното поле и с плътен шут в долния десен ъгъл на вратата вкара за 1:0. Минута по-късно реферът отмени попадение на Курдов заради засада. Домакините имаха още три удобни положения за гол преди почивката, но Площаков, Байрев и Курдов пропуснаха.

През второто полувреме Ботев трудно стигаше до голови ситуации пред вратата на бранещите се с 10 души гости. В 58-ата минута Огнянов центрира към Площаков, но ударът с глава на нападателя излезе в аут. В 65-ата минута Арда пропусна да изравни. Ахмед Осман се отскубна от „жълто-черната” защита, но Илия Николов се намеси решително и спаси.

Точката на спора сложи Наско Курдов в 80-ата минута. След отлично двойно подаване с Митко Байрев, нападателят излезе очи в очи с вратаря и с удар по тревата направи 2:0.

Вторият в класирането Нефтохимик разгроми с 7:0 Тунджа (Ягода) и остана на 5 точки зад лидера след изиграването на XI кръг в първенството на Югоизточната В група.