Дербито за влизане в Б група между Витоша Бистрица и Марек Дупница бе минирано от жалба за нередовен футболист. Мачът решава победителя в Югозападна В група, който ще играе професионален футбол.

Ръководството на Марек е подало жалба за картотеката на Венцислав Бонев, който играе при „бистиршките тигри“. Бонев разтрогна договора си с Ботев Пловдив, което влезе в сила на 22 март 2013, а след това бе картотекиран във Витоша. За последно Бонев взе участие при победата срещу Оборище с 2:1.

Ръководството на дупничани подаде жалба, която е била отхвърлена като неоснователна. БФС се е позовал на чл. 8, ал. 2, точка 1, 2 и 3 от правилника за състезателните права на футболистите.

Те гласят: Футболист аматьор свободно преминава в друг АФК при спазване на ограниченията на алинея 2.

1. В периода между две спортносъстезателни години

2. В периода между два полусезона

3. след започване на полусезона, но при условие, че състезателят не е играл в друг ФК.

От Марек обаче се базират на точка 4 на същата алинея, която гласи, че за отбори от В група точките 2 и 3 важат само за есенния полусезон. На база тази точка дупничани претендират, че футболния съюз е нямал право да картотекира футболиста след започването на пролетния полусезон.

Витоша и Марек ще се изправят един срещу друг на 26 май от 18 часа в Бистрица. Марек има 3 точки преднина пред Витоша. Мачът в Дупница завърши при резултат 3:3, а победа на „тигрите“ в неделя ще ги класира на първо място.