Черно море постигна втора победа в контролите си по време на предсезонната си подготовка. В среща, играна на стадион "Младост" във Варна, елитният тим надделя на Черноморец Балчик с 3:0.

Домакините можеха да открият резултата още в 10-та минута, когато Даниел Георгиев стреля много опасно от дистанция, но вратарят на Черноморец Георги Ставрев показа добра реакция и успя да избие топката. В 14-та минута късметът бе на страната на гостите, след като след удар на Даниел Георгиев топката се отби в напречната греда.

В 20-та минута отборът на Черно море откри резултата, а точен за домакините бе Симеон Райков. В 22-та минута Хуан Варея можеше да вкара нов гол за Черно море, но след удара му топката излезе в аут. За гостите най-чистата ситуация бе в 34-та минута, когато Виктор Митев стреля много опасно, но вратарят Александър Чанович изби топката.

В 52-та минута гостите можеха да изравнят резултата, но след силния удар по земя на на Виктор Митев топката мина на сантиметри в аут. В 56-та минута Мирослав Начев от гостите стреля силно по диагонал, но за късмет на Черно море топката премина встрани от вратата.

В 57-та минута Даниел Георгиев пропусна с глава от непосредствена близост да удвои преднината на домакините.В 60-та минута късметът отново бе за Черноморец, след като след удар от 30-тина метра на Марчин Буркхардт топката се отби в напречната греда.

В 62-та минута домакините удвои преднината си. Матиас Курьор напредна отдясно и намери непокрит Марчин Буркхардт, който с топовен изстрел вкара втория гол за Черно море. В 76-та минута Богдан Атанасов, който е на проби в Черно море, вкара много красив гол от воле за 3:0 за домакините.

За събота наставникът на Черно море Никола Спасов е предвидил провеждането на учебна игра.