Чепинец Велинград не успя да измие срама от загубата с 0:10 от Пирин миналия уикенд и в домакински мач от 21-ия кръг на Югозападната В група завърши 2:2 с Места Хаджидимово.

Футболитите от курортния град бяха амбицирани да се реваншират пред собствена публика, но бяха близо и да загубата. Мачът тръгна добре за тях, защото още в началото на мача те получиха правото да изпълнят дузпа. Точен от бялата точка бе Христо Спасов в 7-ата минута.

Места обаче стигна до пълен обрат след две груби грешки на бранителите на домакините. Първо в 26-ата минута Димитър Парасков бе оставен непокрит в наказателното поле след центриране от фаул от над 30 метра и с глава изравни.

В 38-ата минута Радослав Моллов вкара втори гол за хаджидимовци, след като се възползва от нескопосано отиграване на защитник на домакините в наказателното поле.

През втората част Чепинец натисна, но стигна само до изравняване на резултата. Христо Спасов вкара втория си гол в мача, след като засече с гърди центриране от дясното крило.

Малко след това гол на Христо Сталев от Чепинец бе отменен заради засада. В продължението на редовното време гостите от Места можеха да откраднат победата, но влезлият като резерва Ибраим пропусна сам срещу вратаря.

След изиграването на кръга Чепинец е на 11-а позиция с 25 точки, а Места са 12-и с 21. Лидер е Пирин с 57 точки, следван от Перун Кресна и Оборище.