Отборът на Ботев Враца записа седма поредна победа в северозападната В АФГ и с пълен актив от 21 точки продължава да е на върха в класирането. Врачани биха с 5:1 Севлиево в неделя за радост на около 2 700 зрители по трибуните на стадион "Христо Ботев". Видинската съдийска тройка, начело с Даниел Иванов, не даде две дузпи за домакините и отмени три гола на възпитаниците на Атанас Джамбазки, с което си навлече гнева на зрителите.

Врачани поведоха с 3:0 до 13-та мин. след вихрено начало на мача, съобщават от клуба.

Цветан Версанов откри в 7-та мин., а Валдемар Стоянов удвои преднината на врачани секунди по-късно. В 13-та мин. Радослав Анев с шут от 22 метра бе точен за 3:0. В 17-та мин. съдийската тройка отмени гол на Стоянов. 21-та мин. съдията Иванов отсъди спорна дузпа за гостите след падане на Гинчев в пеналта, която беше превърната в гол от Искрен Писаров. До почивката реферът от Видин отмени още едно попадение на домакините - на Георги Георгиев, и не отсъди дузпа за игра с ръка в наказателното поле на гостите от страна на Косев.

Второто полувреме започна с гол от съблекалните във вратата на Севлиево. Милен Василев беше дръпнат от вратаря Христов за ръката, а наказателният удар беше реализиран от Ангел Русев за 4:1. Последваха няколко възможности за ново попадение във вратата на гостите, преди Милен Василев да фиксира крайното 5:1 след самостоятелен пробив. До края на срещата реферът Иванов отмени и трети гол на врачани, реализиран отново от Георги Иванов.

източник: Петър Данов

Двубоят във Враца започна с минута мълчание в памет на починалия запалянко Румен Христов, а агитката почете своя член с факли и транспаранти.

БОТЕВ: Юсев, Георгиев, Ив.Русев, Мурадов, Каменов /52 Петров/, Иванов, Анев, Стоянов /83 Г.Василев/, Версанов, М.Василев, Анг.Русев /79 Пешков/.

СЕВЛИЕВО: Христов, Косев, Георгиев /46 Цветанов/, Вейсалов, Иванов, Игнатов, Писаров, Гинчев, Семчев, Колев /61 Ванков/, Савов.

ГОЛМАЙСТОРИ: 1:0 Версанов /7/, 2:0 Стоянов /8/, 3:0 Анев /13/, 3:1 Писаров /23-дузпа/, 4:1 Анг.Русев /47-дузпа/, 5:1 М.Василев /75/.

ЖЪЛТ КАРТОН: Семчев /С/.

ГЛАВЕН СЪДИЯ: Даниел Иванов /Видин/.

СТАДИОН: "Христо Ботев" - 2 700 зрители.