Ботев Враца сътвори голов трилър във Видин и удари с 5:2 Бдин на неговия стадион "Георги Бенковски" в мач от 27-ия кръг на северозападната "В" АФГ.

Въпреки успеха врачани остават втори в класирането, след като съперникът Етър спечели 3 точки в Козлодуй с трудно 2:1 над местния Ботев.

Мачът във Видин предложи много емоции на публиката, на трибуните отново имаше колоритна агитка на гостите. Гостите пък играха почти през половината от мача с човек по-малко.

Домакините стигнаха до бърз гол още в 6-та минута, когато Ангел Каишев провря топката под плонжа на Христо Митов след контраатака на Георги Илиев и рикошет в тялото на Емил Грозев.

Врачани отговориха с шут на Венци Иванов в 12-та минута, който беше париран от вратаря на домакините Димитров.

В 27-та обаче таранът на врачани изравни, а в 2 минути по-късно Тодор Чаворски наниза шестия си гол с екипа на врачани за 1:2.

Любослав Младенов довърши видинчани с точен шут в 34-та минута за 1:3. Минута преди почивката Чаворски вкара за 1:4, но буквално в ответната атака Каишев намали преднината на гостите до 2:4.

След почивката темпото на игра и гладът за голове спадна. В 49-та минута централният защитник на гостите Георги Павлов видя отблизо картона с червен цвят, който му беше показан от главния съдия Николай Йорданов, тъй като бранителят спря атака на Александър Соколов.

Все пак Милен Василев прекъсна головата си суша от пролетта и се разписа в 71-та минута от дузпа за игра с ръка на защитник на домакините в наказателното поле. Попадението за 2:5 беше негово 9-о попадение със зеления екип от началото на кампанията.