За тежко гостуване се стягат в Ботев Враца. Тази сряда – 16 септември, врачани играят в Славяново срещу местния „Вихър”. Мачът е от програмата на 6-ия кръг на Северозападната В АФГ и започва от 17 часа.

Единствено Дилян Димитров няма шанс да попадне в групата, която треньорът Атанас Джамбазки ще определи за гостуването в Плевенско. Халфът продължава да лекува контузия.

„Отиваме, за да изиграем поредния мач от първенството и да го спечелим. Разузнали сме противника и знаем, че двубоят няма да е лесен. Нека победи по-добрият отбор”, коментира наставникът на Ботев.

В неделя врачани спечелиха с убедителното 7:1 у дома срещу Гигант Белене и се намират на върха в класирането с актив от 15 точки и голова разлика 24:1.

В същото време Вихър затрудни доста Етър на неговия стадион „Ивайло”, където все пак загуби с 1:3. Новакът във В група има 7 пункта в актива си и се намира на 7-о място.

Елитният рефер Георги Йорданов от Габрово получи наряд за мача, ще му помагат Даниел Ников и Никифор Велков. Четвърти съдия ще е Светлин Пъшев, а делегат на БФС – Красимир Кандиларов.