Ботев сломи Етър с 1:0 и оглави класирането след срещите от 10-я кръг на северозападната "В" АФГ. Врачани постигнаха изключително важна победа срещу прекия си конкурент за върха, нанасяйки му първа загуба от началото на кампанията и то на неговия стадион. 100-ина фенове от Враца изгледаха на живо успеха на любимците си, а след края на мача ги поздравиха, след като през всичките 90 минути на срещата агитката на "Ботев" беше по-гласовита от "лилавите" си опоненти.

Победата дойде след попадение на Ангел Русев в 41-та мин. Офанзивният футболист влезе на терена 8 минути по-рано, след като замени десния краен бранител Георги Мечечиев. Смяната на Русев беше брилятния ход на наставника на гостите Атанас Джамбазки, с който той матира домакините.

След почивката врачани изпуснаха няколко възможности за попадение, които се откриха пред Милен Василев, капитанът Георги Иванов и резервата Венци Иванов. В този мач късметът покри врачани, след като Трифонов в 71-та мин. от 1 метър не уцели вратата, а в последните минути и гредата спаси стража на гостите Ангел Юсев от попадение в мрежата.

Главният съдия Георги Йорданов се справи със срещата и не остави никакви съмнения с отсъжданията си, като даде два жълти картона на играчи на домакините заради откровените им симулации и претенции за дузпа.

Преди изиграването на останалите срещи от 10-ия кръг Ботев излезе начело в класирането с 27 точки, но и мач повече от Академик /Свищов/, който в неделя гостува на Левски.