Отборът на Ботев Враца дръпна с 5 точки на върха в северозападната В група, след като направи фантастичен обрат в Севлиево от 0:2 на почивката завърши срещата с победното 3:2. Драмата от 22-ия кръг на трета дивизия се изигра пред около 100 верни запалянковци от Враца, които не спряха да дерат гърла през 90-те минути на мача.

Двубоят започна зле за тима на Николай Тодоров-Кайзера, който до 11-та мин. инкасира два гола във вратата зад Иван Иванов. След колективни грешки в отбраната Добрин Петров и Искрен Писаров осигуриха комфортен аванс на "Севлиево". До почивката вратарят на домакините Кънчев направи няколко решителни спасявания, с което запази резултата.

Второто полумвреме започна с непростим пропуск на Писаров, след което домакините "паркираха рейса" пред своята врата и започвнаха да бранят резултата като опълченците на Шипка, пиша Пресслужата на клуба.

Ботев засили атаките, а Кайзера вкара в игра биткаджиите от резервната скамейка Ивайло Цветанов, Дилян Димитров и Любомир Илиев. Така обръчът пред Кънчев се затегна, а ударите заваляха. В 68-та и 69-та минута Венци Иванов пропусна да намали резултата, а в 70-та минута защитник на домакините игра като волейболист в наказателното поле, но реферът Станислав Тодоров си затрая и не даде дузпа.

В 71-та минута Христо Спасов с глава разпечати вратата на Кънчев и даде сигнал за мощен финален щурм на гостите. В рамките на 60 секунди - между 73-та и 75-та минута вратарят на домакините успя да се справи с удари на Спасов и В.Иванов, а малко по-късно Георги Иванов прати топката край мрежата му от 2 метра. В 78-та мин. елитният рефер Тодоров не даде втора дузпа за гостите след грубо нарушение на Кънчев срещу Спасов, като вдигна жълт картон на нападателя на врачани за симулация.

Христо Спасов

източник: Георги Александров

Драмата настъпи в последните минути. В 83-та минута Милен Василев центрира отляво, а Венци Иванов с глава изравни за 2:2. След още 3 минути Венци Иванов осигури трите точки за крайното 2:3 след ново попадение с глава след перфектно центриране на М.Василев.

Така преди изиграването на останалите 7 срещи от 22-ия кръг врачани имат с 5 точки пред преследвача си Етър, който в неделя гостува в Трявна.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS