Ботев Враца записа първо равенство в зимната си подготовка. Пред около 400 зрители на врачанския стадион "Христо Ботев" възпитаниците на Николай Тодоров-Кайзера завършиха 1:1 срещу третия в югозападната "В" АФГ - Сливнишки герой, информират от врачанския клуб.

Сред зрителите отново беше кметът на града и шеф на управата на футболния клуб Калин Каменов, който проследи от трибуните играта на тима от първата до последната минута.

Проверката започна с двуостри атаки към двете врати. Георги Павлов пропусна с глава първата възможност пред стража на гостите Димитър Симеонов още в 4-та мин. В 10-та мин. пък удар на Христо Спасов от воле срещна лявата греда на вратата на гостите от Сливница. Отскочилата топка попадна пак у Спасов, чийто удар от упор беше избит от стража. "Героите" отвърнаха с опасни контри: в 14-та мин. Борислав Кралев беше изведен сам срещу вратаря на домакините Иван Иванов, който парира шута, а в 17-та мин. Красимир Георгиев от 7 метра не успя да матира стража на врачани. В 22-та мин. обаче Иванов капитулира пред техничен удар на Георгиев в долния ляв ъгъл за 0:1.

Врачани реагираха мигновено и заредиха атака след атака, при които Тодор Чаворски, Христо Спасов и Милен Василев не успяха да вкарат. Логичното се случи в 32-та мин., когато Чаворски с воле опъна мрежата на гостите за 1:1. До почивката и Илиян Илиев с воле опита да промени равенството, но топовният му удар под гредата беше избит в корнер от Симеонов.

След почивката бяха извършени множество смени, от което пострада качеството на играта. По-дейният тим остана този на домакините, който така и не вкара второ попадение.

Между 60-та и 62-та мин. Михаел Кисьов и Георги Иванов бяха много близо до второ попадение в актива на домакините. В 67-та мин. Цветко Генов от гостите опита да вкара от фаул, но битата от него топка беше боксирана от вратаря на врачани Христо Митов.

За да усили атаката, Кайзера вкара повторно в игра Георги Василев (който беше сменен в 46-та мин.) на мястото на Чаворски, който раздвижи левия фланг на врачани. В 73-та мин. след пробив на Василев - Михаел Кисьов затрудни вратаря на гостите, който с мъка изби удара му. В 75-та и 77-та мин. стражът на "героите" се намеси решително, за да предотврати нови попадения в мрежата си.

В 80-та мин. реферът Симеон Къчовски даде пресилена дузпа за гостите от Сливница за артистично падане в наказателното поле на Любомир Ценов. Зад топката застана Цветко Генов, но ударът му от "бялата точка" беше спасен от Митов. В 83-та мин. стражът парира нова опасност - този път удар с глава от упор на юношата на Славия - Марков.

В събота Кайзера повежда група от 23-има футболисти на лагер в Балчик, където "Ботев" ще изиграе 4 мача. Първата среща е на 7 февруари срещу "Локомотив" /Горна Оряховица/.

БОТЕВ: Ив.Иванов, Р.Куанг, Г.Иванов, Г.Павлов, Д.Генов, Ил.Илиев, Г.Василев, Ан.Тодоров, Т.Чаворски, М.Василев, Хр.Спасов /в игра влязоха още: Хр.Митов, В.Иванов, Д.Борисов, Л.Петров, Ем.Грозев, Пл.Йорданов, М.Димитров, Л.Младенов, М.Кисьов, Г.Василев/.

СЛИВНИШКИ ГЕРОЙ: Д.Симеонов, Ан.Маджиров, В.Георгиев,Л.Деспотов, Евг.Гроздин, Д.Шмедин, Ив.Цветков, Н.Маринов, В.Иванов, Б.Кралев, Кр.Георгиев /в игра влязоха още: Цв.Чахов, Н.Ничев, Цв.Генов, Ив.Марков, Г.Костадинов, Ив.Ценов, Л.Ценов, Ем.Стоянов, Г.Гайдаров, Ив.Марков.

ГОЛМАЙСТОРИ: 0:1 Кр.Георгиев /22/, 1:1 Чаворски /32/.

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Кисьов /Б/; Симеонов, Цветков и Гайдарев /СлГ/.

ГЛАВЕН СЪДИЯ: Симеон Къчовски с помощници Стоян Стоянов и Георги Бенчовски (и тримата от Враца).

СТАДИОН: "Христо Ботев" - 400 зрители.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS