Отборът на Ботев Враца постигна 18-ата си победа в северозападната В група. Врачани надвиха Гигант като гости в Белене с три безответни гола в среща от 20-ия кръг на трета дивизия. Така независимо от развоя на останалите срещи тимът на Николай Тодоров - Кайзера остана едноличен лидер в класирането с актив от 54 точки и голова разлика 70:10.

Гостите започнаха ударно двубоя и още в 5-та минута откриха резултата. При акция пред вратата на домакините Георги Иванов свали топката с глава за Анатоли Тодоров, който опъна мрежата за 0:1. Голмайсторът обаче напусна малко по-късно терена поради контузия, като на неговото място от 20-ата минута на терена влезе Георги Василев, съобщават от клуба.

Тимът на Ботев реши изхода на срещата много бързо след почивката. Първо Венци Иванов от дузпа в 59-та минута удвои преднината на лидера.

Наказателният удар беше отсъден за игра с ръка в пеналта на Арабаджиев от Гигант. Христо Спасов уби интригата в мача за 0:3 в 63-та минута след като слаломира през трима защитници на домакините, преди да реализира 12-ия си гол с екипа на врачани.

Около 70 момчета от агитката на врачани дойдоха до Белене, за да подкрепят любимците си, а на стадиона в крайдунавския град имаше общо около 300 души.

След седмица врачани посрещат Вихър /Славяново/, които днес загубиха от претендента Етър с 0:3 като домакини.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS