Убедителният лидер в Югоизточната В група Ботев Пловдив записа поредна разгромна победа този път срещу Марица с 4:0. Двубоят се игра на стадион „Христо Ботев” пред 3700 зрители, отчетени от новата пропусквателна система на съоръжението.

Гол и две асистенции за „жълто-черните” записа Тодор Тимонов, като освен него се разписаха още Йордан Минев и Ридван Хаджифейзула на два пъти. „Канарчетата” започнаха мача в шеметно темпо и само за половин час успяха да оформят крайния резултат от този двубой.

Владо Байрев нацели гредата във 2-та минута, а след още 2-е, Ридван откри, след като добави отразен от вратаря удар на Тимонов. В 12-та минута пак Ридван удвои преднината на своите.

Най-красивият момент в мача бе в 29-та минута, когато Йордан Минев отбеляза гол шедьовър. Тимонов центрира от левия фланг и Близнака от воле разстреля Артакиев за 3:0.

Последното попадение бе дело на Тимонов в 31-та минута. Бившият футболист на ЦСКА и Анжи се разписа след индивидуален пробив и удар в долния десен ъгъл.

Ботев създаде още дузина опасности пред вратата на Марица, но не успя да вкара повече голове. Най-опасните си положения гостите създадоха едва в заключителните минути на срещата, но така и не успяха да стигнат до почетен гол.

В сряда Ботев гостува на Родопа Смолян в междинния 32 кръг на първенството.