С гол на Ирфан Юсеинов „Ботев” Пловдив се наложи с минималното 1:0 над тима на „Созопол” в мач от 33-ия кръг на Югоизточната „В” група. Двубоят се игра пред 1832 зрители на стадион „Христо Ботев”, а „канарчетата” се представиха под възможностите си и не демонстрираха играта от предишните двубои.

Срещата започна по добре познатия сценарий - с натиск на „Ботев” и ранен шанс за гол. Още в 6-ата минута вратарят на гостите Стефанов трябваше да се намесва решително след страхотно воле на Владо Байрев от 20 метра, а след добавката на Курдов топката се разходи пред голлинията, но така и не влезе в мрежата.

След това обаче играта на „жълто-черните” зацикли, въпреки че владееха топката много повече от противника. В 20-ата минута гол на Наско Курдов бе отменен заради засада на Емил Аргиров. Играта на голмайстора на „Ботев”, който до навечерието на мача лекуваше контузия, също не потръгна и той бе заменен на почивката от Ридван Хаджифейзула.

През второто полувреме възпитаниците на Костадин Видолов заиграха по-агресивно и натикаха съперника дълбоко в неговата половина, но въпреки това до чисти положения почти не се стигна. Атаките на „Ботев” се пречупваха при последния пас или завършващия удар, а и отборът на „Созопол” се бранеше доста организирано и подредено.

Все пак „канарите” стигнаха до победата с изключително красив гол на влезлия като резерва Ирфан Юсеинов. В 73-ата минута Манчев центрира през центъра на защитата на гостите, а Арфата, почти от границата на пеналта, насочи топката с глава в далечния ъгъл на вратата за крайното 1:0.