Ботев Пловдив изигра с подчертано пролетно настроение своя мач от 29-ия кръг на Югоизточната В група срещу гостите от Свиленград.

Пред около 2500 жълто-черни фенове, канарчетата сътвориха страхотно голово шоу, като победиха със 7:0, а цели 6 гола паднаха във вратата на Паскалев само за 45 минути.

Канонадата от попадения започна централният нападател на Ботев Наско Курдов след великолепно изпълнение от около 17 метра, при което вратарят на гостите Паскалев не реагира, а само изгледа траекторията на топката до своята мрежа.

Само 4 минути по-късно отлична атака на домакините завърши с центриране на десния защитник Аргиров в малкото наказателно поле на Паскалев, където Светльо Асенов необезпокояван удвои преднината на Ботев.

След гола играчите в черни екипи увеличиха оборотите и пред наказателното поле на Свиленград се заредиха интересни голови положения.

В 20-ата минута падна може би най-красивият гол в срещата. Десетката на домакините Тодор Тимонов получи пас на около двадесет метра от голлинията и без подготовка изстреля истински снаряд към вратата на гостите. Силно фалцирана, топката смени посоката на движение и остави вратаря на Свиленград за пореден път без възможност за реакция за 3:0.

До края на полувремето „жълто-черните“ се забавляваха за удоволствие на своите фенове и отбелязаха с лекота още три попадения, чрез Байрев, Светльо Асенов и Курдов.

Юбилеен беше четвъртият гол в мача, дело на левия защитник Владимир Байрев, който се оказа и номер 100 за Ботев Пловдив от началото на първенството на В група.

През второто полувреме нивото на игра значително спадна и на терена не се случи нищо интересно до 80-ата минута, когато влезлият като смяна Илиан Христов отбеляза нестандартен гол с удар почти от аутлинията за 7:0.