Ботев Ихтиман успя да измъкне точка при гостуването си на Беласица в мач от 19-ия кръг на Югозападната В група, завършвайки 1:1.

Домакините откриха резултата в 20-ата минута, но само осем минути по-късно Ботев се върна в мача. Лачов беше точен за гостите от Ихтиман. 

В 30-ата минута гостите от Ихтиман останаха с човек по-малко, след като беше изгонен техен футболист за удар без топка на съперников играч.

През втората част домакините уцелиха напречната греда след добра намеса на вратаря на гостите, който отрази удар на нападател на Бела. Гостите пропуснаха на два пъти също да отбележат попадение, но пропуснаха да го сторят. 

В края на мача отборите останаха с по 10 души на терена, след като и футболист на домакините беше изгонен за груба проява.

Двубоят се игра в Крупник, тъй като Беласица изтърпяваше наказание с лишаване от домакинство. В класирането Беласица е на 11-ото място с актив от 18 точки, а Ботев е на 13-ото място с 16.

От треньорския щаб на Ботев Ихтиман се оплакаха от грубата игра на футболистите на Беласица, както и от поведението на хората от скамейката на петричани.

В следващия кръг Ботев приема у дома Вихрен в неделя, а Беласица гостува на Велбъжд в Кюстендил.   


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS