Ботев Пловдив спечели служебно гостуването си на Чирпан от 22-ия кръг на първенството в Югоизточната „В” група. Зоналният съвет на БФС присъди победа с 3:0 на „канарчетата” заради отказа на полицията в Чирпан да охранява мача. Двубоят трябваше да се играе на 13 март, но бе отложен именно поради липсата на охрана.

Домакините предложиха стадионът на Локомотив Стара Загора, както и този в Казанлък, но полицаите не одобриха и тях. Така въпреки желанието на двата отбора да играят помежду си, мач няма да има.

Любопитното в случая е, че през есента Ботев изигра 2 мача (със Свиленград и Ботев Гълъбово) в Чирпан, като и двете срещи преминаха без инциденти и при отлична атмосфера по трибуните. От Зоналния съвет на БФС в Пловдив изразиха учудване от отказа на органите на реда да пазят мача в Казанлък, тъй като „канарите” ще гостуват и на Розова долина на същото съоръжение.

От ръководството на „жълто-черните” гарантират на феновете, които са си купили билети за мача, че ще си получат парите обратно. Това може да стане в клубния фен-магазин.

След присъдената победа, Ботев Пловдив увеличи преднината си пред Нефтохимик на 19 точки. „Канарите” имат 64 точки и голова разлика 78-9.

Междувременно бившият футболист на ЦСКА и Анжи (Махачкала) Тодор Тимонов може да запише повторен дебют за Ботев още в мача срещу Димитровград тази неделя. Жълтата карта на Лимона от Русия пристигна и той ще бъде картотериран до края на седмицата.