Ботев Пд победи с 2:1 като гост отбора на Созопол в отложен мач от 14-я кръг на Югоизточната В група. Двубоят се игра на стадиона в гр. Царево, където морският тим играе домакинските си срещи.

Футболистите на Марин Бакалов успяха да направят пълен обрат, след като на полувремето изоставаха в резултата.

През първата част гостите владееха инициативата и пропуснаха няколко добри шанса да открият. В 15-та минута удар на Николай Манчев бе отразен с мъка от вратаря на Созопол. При добавката Владимир Байрев уцели страничната греда.

Малко по-късно удар с глава на Ридван Хаджифейзула срещна гръб на защитник. В 27-та минута Георги Какалов не уцели вратата от близко разстояние.

Първият добър шанс за Созопол се откри пред Стефан Тошков в 37-та минута, но стражът на Ботев Илия Николов успя да отрази неговия шут. Две минути преди почивката Тошков се реваншира за пропуска и с удар от 8 метра изведе своите напред.

Три минути след началото на второто полувреме Георги Какалов центрира отляво и Атанас Курдов засече топката във вратата на домакините.

Победното попадение за жълто-черните отбеляза Николай Манчев в 70-та минута. Халфът изпълни отлично пряк свободен удар и почти от аутлинията изпрати топката в горния ляв ъгъл за 2:1.

До края на срещата домакините опитаха да изравнят, но не стигнаха до сериозни опасности пред вратаря на гостите. След тази победа Ботев събра актив от 49 точки и увеличи сериозно преднината си пред Нефтохимик, който е втори с 38. В последния кръг за есенния полусезон Нефтохимик приема Ботев в дербито на Югоизточната В група.