Легендата на Локомотив София Бойчо Величков смята, че в близко бъдеще нещата за клуба ще се променят в добра светлина. Той намекна, че "железничарите" могат да основат ново дружество, което да стартира участие в А окръжна група, което е най-ниското ниво в родния футбол.

"Нещата в Локомотив са повече от трагични. Преди известно време съжалявахме, че няма да играем в Европа, а в трета дивизия и мислехме, че това е дъното, сега нещата са много по-тежки и не се знае дали ще съществува отборът."

"В момента мога да кажа, сам, че въпреки че Локомотив е в една будна кома, то Локомотив е жив и ще се възроди. Мисля, че в най-скоро време нещата ще придобият друг обрат, само това мога да кажа."

"Сигурно е, че този клуб с тези задължения няма кой да го издържа. Ще се тръгне към нов клуб, който да тръгне от самото начало и да си изживеем катарзиса", сподели 57-годишният Величков в "Дерби".

"Стадионът е държавна собственост. Допреди години се водеха дела дали да бъде общинска или държавна собственост. Имаме уверения, че държавата ще помогне. Бойко Борисов спомена, че ще има помощ за някои клубове, дано един от тези някои да сме ние."

"Льосков и Касев? Не обичам нападки, но двамата просто не знаят за какво става въпрос. Те придобиха акциите на Локомотив без да знаят къде се намира стадионът. Взимат отбор, а не знаят къде се намира стадионът."

"Не знаят какво е състоянието на отбора. Нормално е да се направи одит. Тия хора получиха акциите, но поемат и задълженията, пасиви и активи. Активите в интерес на истината са два телевизора и една пералня."

"Споменаваше се за 1 млн. пасив, но те са много повече. И 1 млн. да са, така с лека ръка щом ги поемаш тези пасиви, значи имаш някаква финансова стабилност. За съжаление още в първите дни се започна с едни обещание и оттам нататък нищо съществено, които да допринесе за отбора."

"Не знам какви собственици са, но за първи път виждам собственици, които досега не са дошли в първите два официални мача. Явява се проблем след двата мача, тях пак ги няма и няма кой да разреши проблемите."

"Всички в Локомотив сме много притеснени, коментираме случая и не можем да разберем на тия хора каква им е целта в клуба. Явно е, че те изобщо не разбират от футбол. Те не са фенове на Локомотив, нямат афинитет към Локомотив и не искат да му помогнат", каза още Бойчо Величков.