Дупнишкият футболен Марек ще стартира подготовката си за пролетния полусезон в Югозападната "В" група на 14- ти януари, в 10, 30 ч. на стадион "Бончук". Двама са новите футболисти, на този етап, най- вероятно двама ще напуснат отбора.

Витоша Бистрица има оферти към голмайстора на лидера в класирането Екундайо Джайеоба и към още един от най- добрите играчи в Марек- Христо Габаров.

"Аз съм доволен от съвместната ни работа с Джайеоба и от това, което момчето направи за Марек, но при положение, че финансовите параметри са важни за човек на неговата възраст, не му се сърдя, че отива в Бистрица", коментира в интервю за спортната рубрика на Дарик- Кюстендил старши треньорът на дупничани Румен Стоянов.

На 99% подготовката  на Марек ще протече в Дупница. "Не може да си позволим всичко, което сме набелязали. Ще запазим голяма част от състави си и се надяваме, и ще бъдем конкурентно способни през пролетта", заяви Стоянов.

Нови попълнения в отбора ще са бившият футболист на Марек, последно играл за Пирин Разлог Асен Васев и Атанас Пашкулев, който идва от втородивизионния гръцки Етникос Астерас.

Марек Дупница планира контролни срещи само с отбори от "А" група, но не повече от 3 за подготовката си.

"Не сме готови като бюджет за професионален футбол, но това не значи, че няма да гоним първото място", заключи старши треньорът Румен Стоянов.