На пресконференция на стадион „Бенковски”, ръководството на Бдин Видин направи анализ на есенния дял на първенството. На мероприятието присъстваха старши треньорът Альоша Андонов, изпълнителният директор Малин Христов, административният директор Валери Минков, както и капитанът на отбора Борислав Боянов, голмайсторът Борислав Борисов, звездата на тима Куатара Мамаду и новото попълнение Арън Бътън.

Футболистите заявиха задоволството си от условията осигурени от клуба за провеждане на тренировки, както и от изпълнението на личните им условия и битово настаняване. Играчите заявиха и готовността си да удържат първото място в групата и през пролетния полусезон, football24.bg.

„Ще продължим да търсим официален спонсор. Благодарим на община Видин в лицето на кмета Румен Видов за финансовата подкрепа, както и на всички фирми, които отделят средства за развитието на футбола във Видин”, това заяви изпълнителният директор Малин Христов.

Той подчерта, че успоредно с работата с представителния мъжки тим огромно внимание ще продължи да се отделя и на ДЮШ. Над 150 деца тренират в ДЮШ на клуба, а наскоро бе създаден и женски отбор.

От своя страна старши треньорът на отбора Альоша Андонов направи анализ на представянето на Бдин през полусезона и относно селекцията. Сигурни нови попълнения са пристигналите от Локомотив Мездра Петър Златков и Александър Миков, както и завърналият се в отбора Цветомир Тодоров.

„Не воюваме с никой. Просто играем футбол и гледаме себе си. Чисто спортен ни е спорът с Ботев Козлодуй и нека по-добрият на терена да победи в първенството”, това обяви Андонов.

Във връзка с предстоящия мач за Купата на Аматьорската лига срещу Козлодуй в неделя Андонов заяви: „Излизам с титулярния си състав и ще гоним победа. Нека наистина по-добрият победи.”

Той подчерта и добрата атмосфера в съблекалнята, която също е фактор за доброто представяне на отбора. „Всички мачове през сезона бяха трудни, независимо от съперника. Към всеки мач подхождахме с нужното уважение към съперника и така ще продължим да работим. Много ни тежат загубените точки срещу съседите от Димово и Белоградчик, но това е футболът. Началото бе трудно, защото бе сформиран един напълно нов отбор от 20 различни характера, а и самият аз не познавах обстановката във „В” група. Лека, полека отборът се сработи и нещата тръгнаха. Ще продължим да гоним целта си – „Б” група. Благодаря на кмета на Видин за подкрепата, както и на вярната видинска публика”, заяви още Андонов.

Отборът ще бъде пуснат в почивка след мача в неделя и ще се събере за подготовка около 17 януари. На всеки играч е изготвена индивидуална програма за подържане на формата през почивката. Административният директор Валери Минков подчерта, че в клуба се работи професионално и обстановката е чудесна. На всеки детайл - от подготовката за мачовете, посрещането на гостуващите отбори и на съдиите се отделя нужното внимание и уважение. Важното да си вършим ние работата и резултатите ще дойдат – смята той.

„При нас няма напрежения и скандали със съдии по време на мачове. Факт е това, че относно подготовката за мачове и провеждането им – „Бдин” бе даден за пример по време на семинара в Ловеч”, изтъкна той.

Поръчани са и 1 000 луксозни календара на представителния отбор на Бдин, като на календара ще има и снимки и на отборите от ДЮШ. Календарите ще могат да бъдат закупени в клубната канцелария, а след нова година ще бъде учреден и фен клуб на „Бдин”