Старши треньорът на ФК Димитровград Христо Георгиев е бил арестуван за 24 часа и е прекарал вечерта на събота срещу неделя в ареста в града, разбра Гонг. Това се е случило след побой, който Георгиев е нанесъл на съдията Владимир Вълков по време на скандален мач от Югоизточната „В“ група. Срещата срещу бургаския Мастер бе прекратена в 87-ата минута, след нахлуване на публиката на стадиона заради отсъдена дузпа в полза на гостите. До този момент резултатът е бил 1:1.

Според разказ на свидетели ръководещият в А група Владо Вълков е бил атакуван, на прибиране в съблекалнята, от треньора на домакините Христо Георгиев, който му е нанесъл няколко удара. Помощниците на Вълков Георги Калудов и Мартин Маргаритов също са били малтретирани. Съдийската тройка е подала жалба в полицията и треньорът е бил задържан за 24 часа, тъй като освен физическата разправа е имало и заплахи за убийство.

Един от помощниците на Владо Вълков Георги Калудов разказа пред Гонг своята гледна точка на случката:

„В 87-ата минута, след отсъждане на наказателен удар дузпа в полза на ФК Мастер, при резултат 1:1последва масов протест на футболистите на домакините. Той продължи няколко секунди, но в същото време публиката от отсрещната страна на игрището нахлу на терена. Говорим за около 100 човека. Ние тръгнахме да се прибираме към съблекалнята и точно пред съблекалнята Владо Вълков бе застигнат от треньора на домакините, който се казва Христо Георгиев Христов. Този човек ритна Владо в корема, след това му нанесе удар в окото и съответно той има аркада и 4-5 няколко шева. Ние помолихме той да бъде задържан и полицията го задържа. Дадохме показания снощи в полицията. Той реално бе задържан за 24 часа. Днес отново ходихме и бе организирана бърза съдебна процедура по закона за дребното хулиганство. Съдията каза, че това не е дребно хулиганство и трябва бъде сезирана прокуратурата, тъй като това деяние минава в друга графа, тъй като имаше и закана за убийство. Също трябва да добавя, че по време на самата среща Христо Георгиев бе изгонен от резервната скамейка от Владо Вълков заради псувни. И още нещо, в момента, в който Владо Вълков бе малтретирн от Христо Георгиев Христов, ние с другия помощник Мартин Маргаритов влязохме в съблекалнята, където бяхме застигнати от местен бабаит, който бе в компанията на президент или собственик на отбора Ангел Колев. Аз получих удар, а Мартин бе изритан от този човек“, каза пред Гонг Георги Калудов.

В същото време проучване на Гонг потвърди информацията, че Христо Георгиев е прекарал вечерта в ареста, но състоялото се днес дело е прекратено.

В същото време проучване на Гонг потвърди информацията, че Христо Георгиев е прекарал вечерта в ареста, но състоялото се днес дело е прекратено. Причина за това е фактът, че то е повдигнато по закона за дребното хулиганство, а Георгиев трябва да отговаря по закона за футболното хулиганство. Това означава, че ще има ново дело, което ще изясни ситуацията.