Пет отбора заявиха желание да участват в квалификации за място в Югоизточната В група от следващия сезон, като те трябва да се преборят в квалификации за две места. 

Областите в Югоизточна България са осем, а три от тях няма да изпратят свои представители. Това са Хасково, Кърджали и Смолян.

Утре, 2 юни 2015 г., вторник, от 11,00 часа в сградата на ЗС на БФС - Пловдив, ул. Гладстон 19, ще се тегли жребият за квалификациите за попълване състава на Югоизточната "В" група. Играе се за две свободни места.

Заявки за участие са подали следните отбори:
Ураган (Бояджик) от област Ямбол, Борислав (Първомай) от област Пловдив, Верея (Стара Загора) от област Стара Загора, ОФК Карнобат от област Бургас, Самуил (Самуилово) от област Сливен.

Прави впечатление участието на отбора на Верея (Стара Загора) в квалификациите. Това е втори отбор на клуба, който се състезава в Б група. При това положение е любопитно дали собствениците на новия старозагорски клуб ще издържат състав в Б група и още един във В или едното от двете места във футболната йерархия на страната ще бъде отдадено, отстъпено или продадено на друг клуб.

Програмата предвижда един мач в предварителния кръг на 7 юни, и два мача от първи кръг на 7 и 10/11 юни. Победителите в мачовете от първия кръг са новите участници в югоизточната трета дивизия./БТА