16-годишният Христо Парунев попадна в разширения състав на Ботев Пловдив за мача с Асеновец. Двубоят е от първия пролетен кръг на първенството в Югоизточната „В” група и ще се играе в неделя от 14 часа на стадион „Шипка” в Асеновград.

Роденият на 18.06.1994 година юноша вече направи неофициален дебют за „жълто-черните” при успеха с 3:1 над Спортист (Своге) в последната предсезонна контрола. Парунев е част от селекцията на Иван Кочев в Елитната юношеска група до 17 години.

От групата на Ботев отпаднаха контузените Ангел Рахов и Иван Танчовски.

Междувременно ръководството на „канарчетата” реши билетите за двубоя в Асеновград да се продават и в деня на мача във фен-магазина на стадион „Христо Ботев”. До събота на обяд бяха продадени малко повече от 500 от наличните 2000 билета. Днес магазинът е отворен до 15 часа, а работното време в неделя е от 10 до 12 часа.

Ето и разширения състав на „канарчетата” за гостуването в Асеновград:

Илия Николов, Армен Амбарцумян, Емил Аргиров, Петко Фанев, Николай Димитров, Владимир Байрев, Костадин Гаджалов, Васил Василев, Николай Манчев, Васил Гуджев, Димитър Байрев, Христо Парунев,Ирфан Юсеинов, Илиан Христов, Ридван Хаджифейзула, Светослав Асенов, Георги Стефанов, Атанас Курдов.