Привържениците на Ботев Пд демонстрираха огромен интерес към гостуването на своите любимци на Нефтохимик в дербито на Югоизточната „В” група. 3 дни преди двубоя „жълто-черните” фенове изпълниха до краен предел местата в осигурените от клуба 10 автобуса за екскурзията до Бургас, съобщиха от стадиона край Бирената фабрика в Пловдив.

Обявеният предварително краен срок за записване бе до края на работния ден днес, но ръководството на Ботев се принуди да сложи край на записванията още преди обед. Служителите в администрацията на стадион „Христо Ботев” обясниха, че през целия работен ден са връщали мераклии за екскурзията.

Освен споменатите рейсове, феновете се организират и за пътуване с бусове и леки автомобили. Очакванията са в сектора за гости на стадион „Лазур” да има повече от 1000 бултраси.

Същевременно стана ясно, че нападателят на Ботев Иван Площаков отпада от сметките на Марин Бакалов за този мач. Таранът е с възпален менискус на десния крак и е възможно да се наложи операция. Аут със сигурност е и Стефан Костадинов, а под въпрос – Светослав Асенов, който тренира на облекчен режим.

Ботев ще пътува за морето с новия клубен автобус, който в петък ще бъде боядисан в клубните цветове.

Двубоят Нефтохимик – Ботев е в неделя от 14.30 часа. Преди него „канарчетата” са убедителен лидер в третия ешалон, на 13 точки пред „шейховете”.