Отборите на Пирин и Славия ще отворят кръга, с който ще се затвори есенната част от А група. Мачът от 20-ия кръг на шампионата ще се играе в Благоевград от 17.30 часа. Срещата можете да следите минута по минута в Gong.bg, пряко с картина по Diema Sport 2 и на платформата Gong Play, както и на честотите на Дарик радио.

Пирин завършва футболната есен с трето последователно домакинство, а формата на тима определено изглежда впечатляваща, особено под ръководството на атрактивния Наджи Шенсой.

В отбора на Пирин с наказание е Тони Тасев за натрупани картони, а трайно контузени са Емил Виячки и Еденилсон Бергонси. За състава от Благоевград се завръща Илия Карапетров.

„Белите“ бяха един от солидните гости в началото на кампанията, но сега идват след четири загуби в последните си пет визити, а и се разделиха с треньора Иван Колев. Въпреки това, тимът може да се похвали с две победи при новия треньор – Владимир Иванов. При това, под негово ръководство отборът не е допуснал гол.

Наставникът обаче няма да може да разчита на Диего Фераресо и Янис Карабельов, заради контузии. Възстановени са Жереми Манзоро и Емил Мартинов.

В момента Пирин е в серия от три поредни победи на свой терен, а треньорът Наджи Шенсой се закани преди срещата: „Това е последен мач за годината и за нас е много важно хората да ни подкрепят. После ще има мач чак на 27 февруари и затова нека хората да дойдат на стадиона. Обещавам, че ние ще ги стоплим с играта си.“

Междувременно стана ясно, че защитникът Фернандер Касай, който игра като преотстъпен от Славия в Иртиш Павлодар, ще бъде продаден на казахстанския Тобол Костанай. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS