Крилото на ЦСКА Едвин Джеси е попаднал под радара на втородивизионния английски Мидълзбро. Заемащият второ място в тазгодишната кампания от Чемпиъншип има големи амбиции да се подсили през зимната пауза със закупуване на футболисти, тъй като желание на тима от Северен Йоркшир е класиране в Премиър лийг.

27-годишният футболист има константно представяне с фланелката на „червените”, като също така се разписа и в последния 16-и кръг от Първа лига – при успеха с 2:0 над Дунав като гост.

Медиите на Острова твърдят, че Боро е бил много близо до подписа на ганаеца през миналия януари, но в крайна сметка до договорка не е стигнало и Джеси е акостирал на „Българска армия”. Ганайският национал също така е в полезрението и на Астън Вила, като градският съперник Бирмингам също се ослушва за него.

Медиите в родната му Гана пък твърдят, че някои от топ отборите в Шотландия също искат да направят зимен трансфер на Джеси. Според африканските медии ЦСКА ще иска за бившия нападател на Аалесунд около 2,5 млн. евро.

Турският гигант Галатасарай също следи ситуацията около острието на ЦСКА.