Витоша Бистрица приема Ботев Пловдив в мач от шестия кръг на Първа лига. Двубоят е в събота от 21 часа и ще бъде излъчен пряко по DIEMA SPORT и онлайн на PLAY DIEMA Xtra.

Изненадващо или не, Витоша влиза в мача като отборът с по-предно място в класирането. Бистричани стартираха сезона великолепно и записаха три победи в първите си пет двубоя. Ботев пък е с два успеха и 6 точки, а тук ще се опита да настигне по точки тима на Росен Кирилов.

Ангел Стоянов е на линия за бистричани, но травма продължава да лекува Кристиян Узунов. Интересен факт е, че до този момент през сезона Витоша не е допуснал гол като гост, а у дома е получил 5 попадения.

Ботев влиза в този мач с нов едноличен собственик - Георги Самуилов, който ще получи 60% от акциите на клуба.

"Канарчетата" имат и ново попълнение в лицето на бразилеца Джонатан Перейра, а в следващите дни трябва да пристигне и полузащитник. Стивън Петков започна с беговите упражнения, а Димитър Пиргов продължава да лекува травма. Под въпрос за мача е и Диого Кампос. В сряда тимът изигра контрола с Марица, която бе загубена с 1:2. Тимът се раздели поне временно и с Радослав Апостолов, който премина под наем в Несебър.

Ето и още интересни факти преди двубоя:

• Витоша е единственият тим в лигата, който от началото на сезона е допуснал голове само в домакинските си двубои – 5 на свой терен срещу нито един навън.

• С победния си гол срещу Верея в миналия кръг Стефан Христов оглави подреждането на стрелците на бистричани в елита – има вече 6 попадения, като 4 от тях са през миналия сезон.

• С головия си пас срещу Верея Ивайло Лазаров (Витоша) се нареди сред десетимата футболисти с повече от една асистенция през сезона - 2. През целия минал сезон той записа само една асистенция.

• Радослав Терзиев (Ботев Пд) е пред своя стотен мач в Първа лига, като всичките му досегашни са с екипа на жълто-черните. Дебютът му бе на 20 юли 2014 г. при домакинската победа с 1:0 над Локо Сф. Има 2 гола досега – срещу Черно море и Лудогорец.

• Нападателят Густаво Афонсо не се е разписвал за канарчетата във вече 25 поредни срещи за първенство. Единственият му гол за тима бе вкаран при дебюта му в Първа лига на 24 септември 2017 г. при победата с 3:0 над Локо Пд.

• За 14 мача в Ботев завърналият се в клуба Антонио Вутов вкара толкова голове – 5, колкото в останалите си 54 срещи за Левски.