Витоша Бистрица се оплака от санкцията за Коце Ангелов

Ръководството на Витоша Бистрица се оплака от санкцията за наставника си Костадин Ангелов. Специалистът беше изгонен по време на мача със Славия и впоследствие Дисциплинарната комисия го санкционира за един двубой и му наложи финансова санкция. Според новаците, това е прекалено тежко наказание. 

"От началото на сезона ръководството на Витоша Бистрица нито веднъж не си е позволило да коментира съдийството в Първа професионална лига. Няма да го направи и сега. Вярваме, че никой не е застрахован от грешки – нито ние, футболисти и треньори, нито реферите на двубоите от елита."

"И едните, и другите грешат, защото са хора. Поради тази причина и сега няма да навлизаме в детайли и няма да разнищваме съдийството на мача от десетия кръг между Витоша Бистрица и Славия, в който старши треньорът Костадин Ангелов бе изгонен от скамейката заради "обида на длъжностно лице"."

"Oгорчени сме не от решението наставникът да бъде пратен на трибуните на мига, в който за първи път в срещата публично изрази несъгласие с отсъждането на съдията, а от последвалата тежка санкция – забрана за изпълняване на функции като треньор за една среща и глоба в размер на 2000 лева." 

"Осъзнаваме, че Дисциплинарната комисия се осланя на чл. 34, ал. 1, т.2 от Дисциплинарния правилник за сезон 2017/2018, но въпреки това наказанието е изключително сериозно във финансов аспект."

"До момента държанието на старши треньора Костадин Ангелов е било, и гаранция – ще продължава да бъде, еталон за поведение. Този етикет не го слагаме ние, а голяма част от съдиите, ръководили мачове на Витоша в Първа и Втора лига последните две години."

"Разбираме, че малките клубове понасят тежките удари, защото се явяват безгласна нота. Разбираме, че на гърба на скромните отбори съдии, делегати и Дисциплинарна комисия упражняват силата на закона." 

"Макар да не сме в състояние нито да обжалваме, нито да предприемем каквито и да е действия спрямо решението на ДК, искаме да се знае, че въпреки това не сме съгласни с нейните действия."

"Витоша Бистрица ще заплати наложената на Костадин Ангелов глоба, но е обидно и демотивиращо за клуб, който се опитва да развива школата си, инвестира в базата си и дава шанс за развитие на млади български футболисти, двама от които са младежки национали на България, да заплати санкция, която покрива разходите месеци напред за един от детските набори в ДЮШ", написаха от клуба в позицията си.

Свързани материали

  • Как Славия успя да прегази новака Витоша? Как Славия успя да прегази новака Витоша?
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Витоша Бистрица Костадин Ангелов

Първа лига