Намиращият се в незавидно финансово отношение тим на Верея от днес официално е без старши треньор. Това стана ясно, след като Спортно-техническата комисия към БФС оповести едностранното прекратяване на договора с наставника Небойша Милич Лекич.

По средата на януари Верея обяви привличането на украинеца Олександър Севидов, който ще наследи поста от Миличич. За целта обаче първо трябваше да бъде освободен сръбския специалист.

Ето какво гласи пълния текст на решението от днес, 13 февруари 2019 година:

СТК констатира прекратяване на трудовите договори без предизвестие за неплатени месечни възнаграждения от ФК на следните футболисти:
- Стефан Антонов Аличков от ФК Верея (Стара Загора), считано от 07.02.2019 г. 

СТК констатира едностранно прекратяване от ФК Верея (Стара Загора) на трудовите правоотношения със старши треньора по футбол Небойша Миличич Лекич считано от 12.02.2019.

Заинтересованите страни може да подадат молба за вида на причината за предсрочно прекратяване на договора до Комисията за договорната стабилност при БФС в срок до 30 дни от предсрочното прекратяване на договора съгласно чл. 38, ал.6 от Правилника за договорите и трансферите на футболистите в системата на БФС.