Наставникът на Берое Александър Томаш имаше своите забележки към играчите си след трудно измъкнатото 1:1 при гостуването срещу Етър при старта на 9-ия кръг в Първа лига. Специалистът не остана доволен от реакцията на своя тим след ранния откриващ гол на противника и си пожела един ден „заралии” да заиграят по начина, по който снощи го направи Байер Леверкузен при 3:2 над Лудогорец в Лига Европа.

„Не успяхме да отбележим по-рано, затова трябваше да чакаме до самия край. Имахме ситуациите. Особено в началото на мача влязохме доста добре. За пореден път се получава, не знам защо, има проблем. В един момент Етър подеха инициативата, вкараха ни гол без да имат положение, а това им вдъхна самочувствие. За това говорим за психологическия фактор, който е много важен. При нас точно обратното – след гола не знаехме какво да правим. Трябваше да мине много време, преди да разберем, че трябва да продължим по начина, по който започанхме. Иска ми се много повече да доминираме в такива мачове. Показахме бавни реакции след загуба на топката, това позволи на противника да доминира”, коментира Томаш пред NOVA SPORT.

„В крайна сметак рискувахме, успяхме да се върнем в мача. Мисля, че футболът победи, макар че можехме да загубим накрая. Съжалявам много, че изпуснахме две точки. Трябва да работим.”

„Ние от миналата година се опитваме да втълпим на футболистите, че независимо срещу кого играем, трябва да сме доминиращ тим. НИ сме клуб със 100-годишна история и искаме да сме сред водещите отбори. Когато обаче получим гол, ни трябва време да се осъзнаем. Виждате вчера какво направи Леверкузен срещу Лудогорец снощи – допусна гол, но продължи да играе по един същи начин, да следва своя път и обърна мача. Това искам да направим и тук. Може и да губим мачове, но нека да е когато противникът ни излъже, а не да ни надиграва. В един момент отстъпихме в някои единоборства, а това създаде впечатление, че ни надиграват. С топка не бяхме толкова лоши, макар че можем и повече, но не ми хареса играта без топка.”

„Не се бях замислял, не съм съгласен със статистиките и историите. Те се нарушават винаги. Останали сме спокойно стъпили на земята, ще спечелим доста мачове навън до края на сезона.”

„Днес Боби Цонев беше под нивото си, при това с много. Той може да стане голям играч. Колкото по-бързо тези млади футболисти като него с уникални качества напедва, а хората около него успяват да го държат на земята, той толкова по-бързо ще израства. Цонев беше един от хората, които днес ме разочароваха”, заяви Томаш.