Стивън Петков пропуска домакинския мач на Ботев Пловдив с Левски в неделя (10 септември) от 8-ия кръг на Първа лига. Това съобщиха от лагера на "канарчетата". 

Двубоят на стадиона в Коматево стартира от 20 часа, като ще бъде излъчен в пряко предаване по телевизия DIEMA SPORT, онлайн на GONG PLAY и на честотите на Дарик радио. По традиция можете да го проследите минута по минута в Gong.bg.

Нападателят не успя да се възстанови от травмата на глезена, която получи в двубоя с Черно море на 18 август. Под въпрос е участието в сблъсъка със "сините" и на новото попълнения на "жълто-черните" Густаво Афонсо. Той беше привлечен от тима Ал Шааб от ОАЕ. От Ботев бяха сигурни, че ще успеят да му уредят всички документи до срещата с Левски. Проблем обаче възниква с получаването на така наречената "жълта карта", която все още не е дошла от арабската страна. 

"Жълто-черните" се надяват в събота да им бъде изпратен този документ, за да могат да картотекират бразилеца. Ако това не стане, Густаво Алфонсо ще отпадне за мача със столичани./БТА