Нападателят на Левски Станислав Костов призна, че е разочарован, че не получи повиквателна за предстоящите мачове на националния тим в европейските квалификации.

Костов се разписа за победата на "сините" с 4:3 над Верея в Стара Загора и бе избран за Играч на мача.

"Победата дойде трудно, но най-важното е, че вкарахме гол повече от противника. Спечелихме важни три точки и вече гледаме към плейофите. И Верея също играе футбол. Момчетата дадоха всичко от себе си и вкараха голове. Поздравявам ги за това. Най-важното е, че ние играхме добре и спечелихме мача", коментира Станислав Костов и добави:

"Винаги е важно за централен нападател да вкарва. Радвам се, че вкарах. Да, пропуснах, но в крайна сметка най-големите пропускат. Ще работя повече и се надявам да вкарвам. Важното е, че създаваме положения. В днешния мач вкарахме 4 гола. Пропуснахме още, но това е футболът, пропуска се. Радващото е, че създадохме положения и се радвам в следващите мачове да реализираме повече."

Попитан на какво отдава факта, че въпреки 19-те си гола, не получи повиквателна, Костов отговори:

"Отдавам го на това, че тези голове явно не стигат. В крайна сметка има си треньор, който решава. Аз винаги бих играл за националния отбор. Разочарован съм наистина, че не бях повикан, но това е футболът. Има по-добри от мен в този момент. Ще продължавам да работя и се надявам за следващите квалификации да съм в разширения състав."

На въпрос дали е обиден от това, че остана извън разширения състав на националния тим, нападателят заяви:

"Не искам повече да коментирам темата. Старши треньорът на националния отбор е избрал тези футболисти и това е."