Футболистът на Левски Станислав Костов не скри, че „сините“ играят трудно срещу Славия. Двата тима се изправят в най-старото столично дерби тази неделя, в мач от 11-ия кръг на Първа лига.

Станислав Костов беше избран за футболист Номер 1 на 9-ия кръг в класацията на Пресклуб България. Той получи 9 от общо 19 гласа за представянето си.

„Искам да благодаря на всички гласували, както и на моите съотборници. Да, всеки треньор има различни виждания за футбола, а аз като играч мога да се уча от всеки един треньор. Учих се от Делио Роси, а сега и от Славиша Стоянович, научавам много нови неща. Сега ни кара да играем по-офанзивен футбол, да играем напред, да вкарваме повече голове“, сподели Станислав Костов след своеобразната церемония.

„Благодаря на съотборниците ми, че ми подават страхотни топки успявам да отбележа. В нашето доста добри играчи и не съм очаквал да водя в класацията при голмайсторите на този етап.“

„Колкото до националния отбор – за всеки един е чест да играе в националния отбор, но може би все още на този етап не съм готов. Искам да играя за националния тим.“

„В Левски винаги има напрежение, но сега е по-спокойно. Когато не се постигат резултати, има напрежение. Победихме ЦСКА, взехме три точки, но сега вече мислим за следващия мач. Срещу Славия играем по-трудно по принцип. Във финала за Купата ни излъгаха с дузпи, сега ще е същото, ще излезем пределно мобилизирани и се надявам да ги победим. Не бива да се подценяват Берое, Локомотив Пд в първенството. Локо Пд взе точки от нас, от Лудогорец. Има добри отбори“, завърши нападателят.