Отборът на Дунав Русе посреща новака в елита Ботев Враца в мач от втория кръг на Първа лига. Мачът е днес от 20:45 часа в крайдунавския град и може да го гледате пряко в ефира на DIEMA SPORT, онлайн на PLAY DIEMA EXTRA, както да проследите минута по минута в Gong.bg.

Двата тима започнаха новия сезон в Първа лига със загуби. Дунав допусна обрат и загуби с 1:2 от тима на Витоша Бистрица, чийто тим не успя да запише нието една победа в редовния сезон на миналата кампания.

Ботев Враца пък падна от Черно море със същия резултат във Варна при завръщането си в първото ниво на футбола у нас.

Ето и някои интересни факта преди мача между Дунав и Ботев Враца:

Русенци станаха първият отбор през сезона, допуснал пълен обрат в резултата (срещу Витоша) , при това с голове в две поредни минути.

Само двама от титулярната единайсеторка на дунавци, с която те започнаха предишния сезон при победата с 2:0 над Септември, бяха в стартовия състав и през настоящия сезон – вратарят Станислав Антонов и Бранимир Костадинов.

Дунав спечели последните си 4 домакинства срещу врачани, без да допусне нито един гол в тях, но последният двубой между двата съперника в Русе бе преди 28 години - на 2 юни 1990 г. (5:0 за дунавци).

Новото попълнение във врачанския тим Юлиян Ненов игра в 71 от възможните 72 мача на русенци в последните им две кампании след завръщането им в елита.

Още 2 гола са необходими на Валери Домовчийски, за да намери място във вечния Топ 100 на най-добрите реализатори в историята на Първа лига, който се затваря на 68 попадения. Последният влязъл в него е Георги Илиев (Черно море) през миналия сезон.

В първия кръг вратарят на Ботев Вр Христо Митов записа първи мач в елита от близо 5 години и 2 месеца насам. За последно игра пак при гостуване на Черно море, завършило 1:1 на 25 май 2013 г.