"Мотивацията ни е на 100%. Искаме да излизаме и побеждаваме във всеки мач. Ще се постараем да го направим”, коментира старши треньорът на Берое Александър Димитров преди гостуването на Славия във втория кръг на Първа професионална лига.

"Искаме да печелим мачовете си и да вървим напред. Дано представянето ни да удовлетворява привържениците на Берое, а и целия град”, заяви още Димитров за Пресслужбата на Берое.

Ето и цялото интервю на Сашо Димитров пред Берое ТВ:

– Каква е мотивацията ви за първенството и амбициите?

– Мотивацията ни е на 100%. Искаме да излизаме и побеждаваме във всеки мач. Ще се постараем да го направим. Разбира се, това е много трудно, защото сме в началото на изграждане на отбора. Имаме амбиция всеки един от играчите да израства индивидуално и да се развиваме като отбор.

– Това не е първи официален мач на тима. След срещите в Лига Европа имаше пауза. Това отрази ли се на ритъма, според вас, или бе полезно, за да свършите полезна работа?

– Нямаше да се разсърдя ако бяхме продължили в Лига Европа. Ако бяхме влезли в групите щеше да е добре, както за играчите, така и за клуба, така и за града. За съжаление не успяхме по едни съвсем обективни причини. Тези две седмици ги използвахме, за да усъвършенстваме някои взаимовръзки. Успяхме да потренираме и отработим някои детайли в играта, които ще са ни нужни в играта и мачовете от шампионата.

– Имах предвид отложената среща с Лудогорец…

– Също се оказа полезно, защото имахме нужда от работа. не сме искали да отлагаме обаче мача. От футболния съюз взеха това решение, но то се отрази ползотворно, защото свършихме това, което бяхме планирали за тези две седмици.

– Предстои двубой със Славия. Очакванията ви за този мач?

– Анализирахме отбора на Славия. Млад отбор, с много перспективни състезатели. С един много бърз преход от защита в нападение. С една добра организация. Ще отидем там и ще се противопоставим, надявам се, успешно срещу този отбор.

– Кое ще бъде ключовото за изхода на срещата?

– При нас има проблем, че трима основни и качествени играчи няма да вземат участие – Зехиров, Кирилов и Почански, който е наказан. Зехиров се възстановява, но тепърва навлиза и му е много рано още да ги рискуваме. Ради Кирилов пък е след операция. Ключовото е това кой ще вкара повече голове. Надявам се да сме ние.

– Бихте ли споделили малко повече информация за състоянието на Зехиров, тъй като много се изписа и изприказва в пространството. Спомена се дори репликата „треньорска контузия“. Той вече тренира със своите съотборници, но какво е неговото състояние?

– Добре, че много не обръщам внимание на подобни неща и сега чувам за „треньорска контузия“. Това са абсолютни глупости и спекулации. В последно време доста напрежение се опитва да се създава изкуствено отвън. Виждам го, но не е коректно такива неща да се говорят. Наско Зехиров има контузия от последните 2-3 месеца. Когато дойдохме, трябваше да установим от какъв вид е тази контузия и как ще премине нейното лечение. Слава Богу, всичко премина успешно и той сега се подготвя. Той е в един много начален етап. Някъде около 2 седмица от подготвителния период. На него му трябват поне още 2 седмици, за да влиза по малко в срещите. Иначе, един отличен футболист. За „треньорска контузия“ няма как да стане. Не е сериозно. Тези които се опитват изкуствено да създават напрежение да оставят отбора на мира.