Вратарят на Локомотив Пловдив Илко Пиргов не скри задоволството си от спечелената точка при визитата на ЦСКА в София. Двубоят на „Българска армия“ приключи при резултат 0:0.

„Тук се играе трудно. Виждате, че и Лудогорец дори играе трудно тук. Щастливи сме, че запазихме вратата си суха. Все още имаме шансове за Европа и ще се борим до края. В ЦСКА имат доста високи футболисти, които играят добре с глава. Може би най-много ни затрудниха при центриранията. Според мен целият отбор се защитаваше много добре. Тази точка е заслуга на целия отбор“, коментира Пиргов.

„Аз се изградих като футболист тук. Изкарах три прекрасни години. Винаги е радостно, когато се завръщам на „Българска армия“ и играя срещу ЦСКА. Ще се борим до последно за Европа. Изоставаме на три точки от Дунав. Имаме два мача у дома и с малко късмет и майсторство можем да се преборим за Европа“, допълни той.

Пиргов заяви още, че в следващите дни ръководството на пловдивчани ще изплати дължимите заплати на футболистите.

„Имаме уверение от нашия президент ще, до десетина дни всичко откъм заплати ще бъде изчистено. При нас проблемът беше психологически. Господин Войнов успокои съблекалнята и сега вече всичко е наред“, каза още Илко Пиргов.