Аржентинският офанзивен футболист Франко Масурек беше спряган за сигурно ново попълнение от гръцките медии, но преминаването му на "Герена" съвсем не изглежда чак толкова безоблачно. Защото явно към южноамериканеца има огромен интерес и той се опитва да измъкне най-доброто за себе си. 

Само преди няколко дни той е постигнал устна договорка, каквато има и с Левски, с тима от Обединените арабски емирства Ал Хата. Там работи гръцки треньор, който добре познава качествата на "гаучото" от изявите му с екипа на Панетоликос. 

Малко преди това той е казал "да" и на предложението от полския Шльонск Вроцлав. Преди това и гръцките Панатинайкос и Атромитос са се опитали да го ангажират, като той първоначално се съгласил с предложението на ПАО, но когато дошли другите оферти, се отметнал. Той може да си позволи такива ходове, защото е свободен агент. 

Така тази устна договорка със "сините" на практика все още не значи нищо. В Гърция обаче твърдят, че той вече пътува към София за финални разговори със столичния гранд, така че може би поне Левски е едни гърди пред конкуренцията. 

Иначе качествата на Масурек са безспорни. В Гърция анализират, че той е може би най-креативният играч, който се подвизава в отбор, извън грандовете в страната. Аржентинецът е доста дребен на ръст, само 166 см, но е изключително техничен и бърз, а пасовете му са много добри, заради които качества е предизвикал и толкова сериозен интерес към себе си.