Халфът на Левски Давиде Мариани обяви, че очаква клубът да е трамплин за кариерата му занапред и разкри отново каква е била причината да избере "сините" през лятото. Той даде интервю за швейцарското издание 20min.ch.

"Признавам си, че Левски не е отборът, за който съм мечтал като дете. Но прекраах три дни в София и реших да подпиша, защото не планирам кариерата си само във футболен аспект. Искам да се развивам като човек, да научавам езици, да опознавам други култури."

"Имам си график, който изпълнявам, а и в София никога не може да ти е скучно. Затова всичко ми е разграфено, за да ми е по-лесно. Смятам, че България може да е един добър трамплин за мен в кариерата ми", сподели швейцарският халф. 

Той разкри и интересно суеверие, което се надява да помогне на Левски да спечели титлата, въпреки изоставането от върха. Мариани е започнал да си пуска брада за постигането на тази цел, подобно на някои от звездите в НХЛ. 

"Вече мислих върху това и смятам да го направя, но нека дойдат плейофите. Там ще се стремим да спечелим всеки мач и ако го направим, ще е наистина интересно. Нивото в Първа лига е изравнено, има 7-8 класни отбора. Сега сме на трето място на 10 точки зад лидера, но в отбора има надежда за постигането на нещо голямо. Не бива да допускаме по-голямо откъсване", заяви още Мариани.